Top 5 alimente care pot ameliora funcția renală

La ora actuala, maladiile renale cronice reprezinta o problema de sanatate destul de importanta. Din acest motiv, iti prezentam in acest articol, o lista de alimente la care poti apela pentru a ameliora functiile renale.

Se estimeaza ca prevalenta bolilor renale cronice se va dubla de acum in 10 ani. Acest lucru se va intampla din cauza procesului de imbatranire progresiv si cresterea altor procese cronice, precum diabetul sau chiar si obezitatea.

Fructele, legumele si regimul alimentar care poate sa amelioreze functia renala sunt masuri excelente pentru a preveni sau pentru a incetini progresul maladiei si pentru a ameliora in acelasi timp complicatiile cardiovasculare asociate cu aceste maladii.

Alimentatia persoanelor care sufera de probleme renale, ar trebui sa fie:
– adaptata.
– completa.
– variata.
– echilibrata.
– ordonata.
– adaptata si in ceea ce priveste nivelul de energie.

Iata deci care sunt cele mai bune alimente care pot ameliora functia renala.

Andiva. Andiva este o leguma delicioasa, ideala pentru cei care vor sa isi amelioreze functiile renale. Acest aliment este foarte bogat in apa si are un slab aport de calorii.

De altfel, apa constituie 95% din compozitia sa. Deci este un aliment foarte lejer. Dar este in acelasi timp si un aliment foarte satios datorita faptului ca este foarte bogat in fibre.

Pe langa faptul ca este foarte bogata in apa, andiva mai contine vitamine si minerale. Printre cele mai importante putem aminti calciul, fosforul, fierul, potasiul si sodiul. In ceea ce priveste vitaminele, Andiva este bogata in vitaminele A, C si in vitamine din grupa B.

Ceapa si esalota. Sunt cele mai folosite alimente din gastronomia din lumea intreaga. Strat dupa strat, ceapa si esalota au o multime de beneficii.

In ceea ce priveste functiile renale, puternica lor actiune diuretica este cea mai interesanta. Aceste alimente sunt cele care pot favoriza eliminarea urinei. Deci ceapa si esalota au o puternica actiune depurativa,o caracteristica ideala pentru sanatatea rinichilor nostri.

Dar actiunea lor depurativa nu este singura lor virtute:
– ajuta la lupta contra diabetului.
– pot favoriza digestia.
– amelioreaza sistemul imunitar.
– pot trata afectiunile respiratorii.
– pot trata unele maladii respiratorii.

Morcovii. Morcovii sunt legume populare mai ales datorita efectelor lor benefice asupra sanatatii pielii si ochilor. Dar virtutile lor sunt insa mult mai numeroase. Sunt foarte importanti si pentru functiile renale, datorita puterii lor diuretice. Si morcovul este foarte bogat in apa, un lucru care poate facilita formarea si eliminarea de urina.

Coacazele. Pe langa gustul lor delicios, coacazele contin activi antiseptici, perfecti pentru caile urinare. Sunt astfel alegerea ideala pentru infectiile urinare si pentru a ameliora circulatia periferica.

Sucul de coacaze rosii are o puternica si surprinzatoare actiune antiseptica si antibiotica asupra bacteriilor responsabile cu infectiile urinare.

Alte alimente care pot ameliora functiile renale. Fructele sau legumele mentionate mai sus nu sunt singurele care pot ameliora functiile renale. Exista multe altele, excelente pentru functiile renale, precum:
– castravetele.
– lamaia.
– mandarina.
– sparanghelul proaspat.
– mazarea.
– ciupercile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *