Sfaturi pentru a surprinde cele mai importante momente din vacanță în fotografii reușite

Pentru unii dintre turisti, a face poze reprezinta obiectivul principal de vacanta. Unii turisti stau numai cu telefonul sau cu aparatul in mana, incercand sa surprinda cat mai multe momente placute alaturi de cei dragi sau cat mai multe peisaje superbe.

Pentru a face fotografii reusite demne de pus pe retelele de socializare sau in albumul de calatorie, turistii trebuie sa tina cont de unele sfaturi importante in acest sens.

Chiar si cei care detin un site sau un blog de turism sau calatorii au nevoie de astfel de sfaturi pentru ca din fiecare destinatie share-uiesc cel putin 10-20 de fotografii.

Un ghid de fotografie de vacanta reprezinta solutia perfecta pentru turistii care vor sa surprinda peisaje perfecte si fotografii de familie demne de pus in rama.

Inainte de a face o fotografie, oamenii trebuie sa se decida ce anume fac cu fotografia, daca o folosesc in scop personal pentru albumul de familie sau in scop profesional, pentru propriul site sau blog, ori daca o vor posta pe o retea sociala.

In functie de raspuns, fotograful amator va face si incadratura. Este foarte important decupajul imaginar din minte la fotografia respectiva si incadrarea in spatiu pentru a lasa suficient loc pentru manevrele de tip Photoshop sau a altor programe de editare.

In functie de aparat si de obiectivele pe care le are turistul la indemana, pozele vor iesi mai bine sau mai putin bine. Oamenii pot face poze foarte frumoase si cu telefonul sau un aparat compact, nu este neaparata nevoie de un DSLR.

O poza buna si reusita de vacanta tine de mai multi factori. Cel mai performant aparat din lume nu va scoate poze reusite daca incadrarea nu este corecta, daca fotografierea pe timp de zi se face cu blitzul sau daca nu exista minime cunostinte in acest domeniu.

In plus, este foarte important ca fotografiile sa fie inregistrate in format RAW si nu JPEG, chiar daca vor ocupa mult mai mult spatiu, pot fi editate de cate ori isi doreste utilizatorul, pastrandu-si calitatea.

Fotografiile de vacanta reusite depind si de lumina si ora la care sunt facute, cele mai reusite fiind cele inainte de apus si putin dupa, cand lumina este foarte calda.

Nu in ultimul rand, fotografiile cele mai reusite de vacanta sunt obtinute in urma unei documentatii clare, iar turistii trebuie sa se documenteze dinainte care este perioada propice din zi in care pot fotografia spre exemplu un obiectiv important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *