OnePlus 7 Pro vs. OnePlus 7 – care merită să fie cumpărat?

In 2019 OnePlus a lansat nu unul ci doua smartphone-uri din gama premium. La fel ca si versiunile precedente, OnePlus7 si OnePlus 7 Pro au fost primite cu entuziasm. Insa care din cele doua telefoane este mai interesant? Raspunsul la aceasta intrebare in cele ce urmeaza.

OnePlus si-a castigat deja o multime de adepti. De cinci ani deja OnePlus s-a impus drept un constructor care aduce pe piata smartphone-uri la un raport calitate/pret imbatabil. Din ce in ce mai multe telefoane din gama premium ceea ce ii garanteaza un loc in topul celor mai cunoscuti constructori de smartphone-uri de pe piata.

Pentru a castiga si mai multi adepti marca a lansat doua smartphone-uri in 2019. Cu OnePlus 7, constructorul joaca cartea continuitatii si mizeaza pe un excelent raport calitate/pret. Acest model nu marcheaza o schimbare prea mare in raport cu OnePlus 6T insa micile modificari sunt cele care fac diferenta.

Design. Din spate, este destul de dificil sa faci diferenta intre cele doua telefoane. Doar senzorii foto ne permit sa distingem OnePlus 7 de OnePlus 7 Pro. OnePlus 7 Pro beneficiaza de un senzor foto triplu in timp ce OnePlus 7 de unul dublu. Trebuie sa privim cele doua smartphone-uri din fata pentru a observa munca depusa de OnePlus in ceea ce priveste modelul 7Pro. In timp ce OnePlus 7 reia in linii mari designul oferit de 6T, cu un ecran plat si un breton in forma de picatura de apa, 7 Pro nu are nici breton, nici ecran perforat. OnePlus si-a pus camera frontala intr-un mecanism culisant (pop-up) situat in stanga marginii superioare.

Performanta si interfata, destul de multe asemanari. Daca esti in cautarea unui smartphone performant, atunci oricare din cele doua telefoane vor raspunde nevoilor si cerintelor tale. OnePlus 7, la fel ca versiunea Pro, este dotat cu un procesor Snapdragon 855, cel mai recent din gama Qualcomm. Vine in versiunea de 6 sau 8 GB RAM si cu 128 sau 256 GB ROM, in functie de versiune. Modelul Pro are in egala masura o versiune cu 12 GB RAM.

Fie ca folosim un model sau altul, performantele se dovedesc a fi comparabile. Ambele telefoane sunt fluide si asigura o utilizare buna in orice conditii. Pana si cei mai exigenti utilizatori vor fi multumiti de unul din aceste doua modele. Ambele sunt dotate cu Android 9.0 Pie.

Audio: traiasca sunetul stereo. OnePlus era adesea criticat pentru calitatea audio a difuzoarelor sale. Ambele telefoane, atat OnePlus 7 cat si OnePlus 7 Pro beneficiaza de imbunatatiri chiar daca multi se asteptau ca doar 7Pro sa beneficieze de schimbari. In plus, compatibilitatea Dolby Atmos figureaza la ambele modele.

Aparat foto, cateva diferente. OnePlus s-a vazut obligat sa imbunatateasca camerele foto ale telefoanelor sale si sa continua sa seduca. OnePlus 7 Pro este echipat cu un senzor foto triplu in timp ce OnePlus este nevoit sa se multumeasca cu unul dublu.

OnePlus 7 Pro este cel care iese castigator din acest “duel” datorita unui senzor foto mai bun, unei autonomii mai mari si tehnologiei de ultima ora. OnePlus 7 are avantajul de a avea un pret mai scazut decat OnePlus 7 Pro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *