Odihna vine la pachet cu productivitatea

Pot spune că am învățat mult mai multe lucruri în 2 ani de freelancing (muncă pe cont propriu de acasă, din fața calculatorului) decât aș fi învățat în 2 ani la orice alt job pe care l-aș fi putut eu practica. Și nu zic asta din intuiție sau că așa m-am trezit eu să spun, ci pe testat, fiindcă înainte de freelancing am practicat niște ani buni de muncă ”robotică” în corporație. Nu, nu înveți mare lucru acolo, pentru curioși.

Așadar, revenind la lucrurile pe care le-am învățat de-a lungul acestor ani în care am fost în totalitate independent. În articolul de astăzi m-am gândit să dezbat un singur lucru, ca să mai rămână și pentru data viitoare, și-anume faptul ca odihna vine la pachet cu productivitatea.

În anii de muncă în corporație nu cred că m-am simțit niciodată productiv. Tot ceea ce aveam de făcut se rezuma la niște taskuri banale, cel puțin pentru cat de încrezător în forțele proprii eram (și încă sunt), precum Excel, Word și mailuri. 🙂 Nu aveam niciodată nimic de făcut care să mă pună la încercare, să mă facă să descopăr lucruri noi sau să-mi pună la lucru creativitatea și imaginația. Eram doar un mic roboțel care făcea zilnic aceleași lucruri.

Pot spune că un singur lucru îmi placea la munca în corporație, atunci când o compar cu cea de acasă, și-anume faptul că indiferent de cât de rău mă simțeam sau ce stare proastă aveam eram întotdeauna capabil să-mi fac munca. După ceva timp deja îmi intrase totul în reflex și cred că o parte din creierul meu intra in stand-by de fiecare dată când începeam să muncesc fiindcă nu aveam foarte tare nevoie de el.

În freelancing (și mare parte content-writing, în cazul meu) lucrurile stăteau cu totul diferit. Dacă aveam o zi mai proastă, nu mă odihnisem suficient sau purtasem o discuție ce mi-a afectat vibe-ul, aceste lucruri tindeau sa se transpună în articolele pe care le scriam, astfel că într-o zi proastă cele mai multe articole păreau să fie negativiste și uneori chiar aduceau spre hatereală.

Din fericire de-a lungul timpului începi să devi imun la aceste lucruri și să ții mai mult cont de orele de somn pe care le dormi. Odihna este din perspectiva mea cel mai important lucru atunci când vorbim de scrierea articolelor. Când te trezești odihnit, automat ziua ta este mai buna și cel mai probabil acest lucru îl vor simți și cei ce-ți citesc articolele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *