Mamele nu trebuie să aibă Facebook

Acum vreo două săptămâni un prieten i-a trecut prin cap proasta idee de a-și învăța mama să folosească Facebook-ul. A început prin a-i arăta ce înseamnă, cu ce se mănâncă, i-a făcut cont, a adăugat-o la prieteni și i-a arătat o parte din funcționalitățile cunoscutei rețele de socializare.

Vreo două zile totul a fost destul de ok, până a învățat mama lui cam cum merg treburile pe Facebook. :)) Atunci a început să primească tag în poze cu el de când era mic, să primească de la maică-sa comentarii de genul ”puiul mamii” iar prietenii lui să fie întrebați despre ce mai fac părinții lor, toate bineînțeles find opera noii internaute trecută de prima tinerețe.

Din fericire pentru el, prietenul meu a reușit până la urmă să discute cu ea și a convins-o că nu-i de ea internetul, ștergându-i contul și asigurându-se că nu o să mai aibă acces la un calculator cu internet prea curând. :)) Întâmplarea asta nu e singulară, e plin Facebook-ul de mame cu un comportament asemănător, și pe lângă faptul că m-a amuzat mi-a întârit încă o dată ideea că mama mea nu trebuie să aibă cont pe vreo rețea de socializare.

Da, cei cu drepturile femeilor îmi vor sări în cap dar, oameni buni, nimeni nu-și dorește ca mama lor să pună poze nud cu ei de când erau mici luate de prin vechile albume foto, să primească tag în poze cu floricele pe câmpii și comentarii drăgălașe. :))

În încheiere, dacă vreți să aveți o viață liniștită pe Facebook, e musai să faceți în așa fel încât mamele voastre să n-aibă legătură cu rețeaua asta de socializare. Eventual puteți să-i faceți cont pe Hi5 că oricum nu mai umblă nimeni pe acolo. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *