Gringo – un film în care violența și comedia se împletesc pentru un rezultat perfect

„Gringo” a fost lansat in premiera pe 16 martie 2018 in Romania si, datorita reclamei si numeroaselor recenzii a fost asteptat cu nerabdare de pasionatii genului. Inca de la aparitia sa, contorizeaza un numar foarte mare de vizualizari pe site-urile de streaming cu filme online.

Regizorul Nash Edgerton reusestie sa creeze o combinatie intre filmele 123 movies go de actiune, comedie si drama, creand o pelicula care a reusit sa impresioneze atat publicul cat si criticii. Distributia este una de exceptie. Actorii David Oyelowo, Joel Edgerton, Charlize Theron si Sharito Copley interpretand foarte bine personajele. Acestia reusesc sa creeze caractere memorabile si sa evidentieze scenele filmului.

Productia cinematografica este o combinatie antrenanta intre umor negru, dinamism si drama. Actiunea are loc in Mexic, loc in care Harold Soyinka este un om de afaceri comun care ajunge la mila colegilor de corporatie tradatori. Este urmarit si de un traficant de droguri din zona si de un mercenar care are procese de constiinta intense. In momentul in care trece de la statutul de cetatean model in tabara criminalilor cautati de autoritati, Harold va avea nevoie de foarte mult noroc pentru a putea face fata situatiei. Actiunile sale ridica dubii si oamenii ajung sa se intrebe daca si-a pierdut mintile sau are o strategie foarte bine pusa la punct.

Titluril filmului, „Gringo”, inseamna in limba spaniola „strain”. Protagonistul este un strain al lumii ilegale care ajunge intr-un loc in care moartea reprezinta un pericol constant.

Personajele sunt tipice acestui gen cinematorgafic. Cei doi sefi sunt schitati cu tuse groase. Directoarea are un discurs vulgar si este manipulativa si obsedata de putere. Seful corporatist este corupt, mincinos si escroc. O secventa cu cei trei prezinta frica mascata de incompetenta si ignoranta.

Protagonistul nu este nici el perfect. In momentul in care vede tradarea care il inconjoara, isi pune la cale un plan propriu care o va lua rapid razna. Intra in schema mercenarul vanator de recompense si doi copii americani care vor doar sa faca bani. Pe urmele lor sunt agentii federali, dar si doi turisti din America ce par ca nu au nicio legatura cu toate celelalte personaje.

„Gringo” este realizat astfel incat sa nu puna Mexicul si pe locuitorii sai intr-o lumina proasta. Aceasta este insa ultima problema cu care tara aceasta se confrunta, deci detaliul a fost trecut cu vederea de cei mai multi critici. Rasturnarile de situatie si comicul imbinat cu violenta, fac ca acest film sa se ridice printre altele similare si, totul, datorita calitatii.

Spre deosebire de alte aparitii ale anului 2018, „Gringo” nu este plin de efecte speciale si de scene editate, dar nici nu are nevoie, totul bazandu-se aici pe autenticitate. Ideea de baza a filmului graviteaza in jurul notiunii de incredere in necunoscuti si de afaceri facute la limita legalitatii, fara scrupule si fara sentimente. O alta idee pe care o gasim in tot filmul este razbunarea, care poate complica inutil lucrurile.

Cu un plot interesant si o actiune dinamica foarte buna, „Gringo” isi asteapta publicul atat in cinematografe, cat si pe site-urile streaming online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *