Galaxy Fold – data lansării, preț și fișa tehnică pentru smartphone-ul pliabil

Galaxy Fold este un fel de combinatie intre smartphone, tableta si computer. Pe scurt, singurul aparat de care ai nevoie, cu conditia ca pretul sau cam ridicat – 2020 de euro – sa nu constituie un inconvenient. Galaxy Fold urmeaza sa fie lansat in Europa pe data de 18 septembrie.

Galaxy Fold reprezinta o noua categorie de telefoane. Este dotat cu doua ecrane, un nou sistem cu sase aparate foto, un S855, 12 GB RAM si o baterie de 4380 mAh. Totul cu noul substrat One UI care iti permite sa profiti de fluiditate in timpul utilizarii.

Pret si data lansarii. Lansarea prevazuta initial pentru data de 3 mai 2019 in Europa a fost amanata din cauza unor probleme tehnice descoperite chiar inainte de lansare. Samsung a profitat de aceasta amanare pentru a veni cu cateva modificari despre care vom vorbi in cele ce urmeaza. Urmeaza sa fie pus spre vanzare in curand, pe data de 18 septembrie.

Fisa tehnica. In ceea ce priveste fisa tehnica, avem un Snapdragon 855 si 7nm. Un SoC deosebit de puternic. Totul cu 512 GB stocare interna si 12 GB RAM. O cantitate generoasa care se explica prin dimensiunea orientata spre productivitate a aparatului. Stocarea interna este UFS 3.0 ceea ce inseamna ca viteza de transfer a memoriei este de doua ori mai ridicata decat in cazul generatiei precedente. Samsung a mai lucrat si la AKG-ul sau pentru a oferi o platforma mai performanta si mai atractiva in timpul consultarii clipurilor video sau in timpul jocurilor. De notat este faptul ca Galaxy Fold ce va fi lansat in Europa va beneficia de Snapdragon 855, nu de Exynos 9820.

Ecranul Infinity Flex al lui Galaxy Fold. Pe data de 7 noiembrie 2018, in timpul Samsung Developer Conference, Samsung a dezvaluit Infinity Flex ceea ce parea a fi un prototip ascuns intr-o carcasa groasa. Am putut descoperi in cazul acestui aparat pliabil un ecran de 4,5 inchi atunci cand este pliat si de 7,3 inchi in pozitie depliata. Avem o rezolutie de 2152 X 1536 pixeli in modul tableta si o rezolutie de 1960 X 840 pixeli in modul inchis. De notat este faptul ca Galaxy Fold emite putina lumina albastra si de altfel a primit certificarea Eye Comfort.

Datorita unui dispozitiv botezat App Continuity, este de ajuns sa deschizi smartphone-ul si continutul se afiseaza instant pe ecran. OneUI este si el optimizat pentru multitasking cu posibilitatea de a afisa un ecran deschis nu doar cu doua ci cu trei aplicatii.

Un sistem cu sase aparate foto. In total, Galaxy Fold va beneficia de 6 aparate foto. Senzorul foto principal este un aparat foto triplu 12+12+16 mpx cu aceleasi caracteristici tehnice regasite pe Galaxy S10+. Mai exista un senzor de 10+8 mpx gazduit intr-un breton ecran deschis si un senzor foto simplu de 10mpx.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *