De ce ar trebui să petreci mai puțin timp la telefon? 4 motive

Pentru tine, un telefon smarthpone este sinonim cu modernitate, tehnologie si libertate? Si totusi, ar fi bine sa petrecri cat mai putin timp la el. De ce? Iata cinci motive.

Pentru ca telefonul smartphone este dezgustator pentru piele. Ei bine da. Telefonul smartphone este manevrat si manipulat intreaga zi cu degetele noastre nu foarte curate mereu. Si se pare ca ecranele telefoanelor mobile sunt pe podium atunci cand vine vorba despre cele mai murdare lucruri ce ne incinjoara, chiar mai murdare uneori decat capacele de la toaleta.

Un studiu recent facut de dermatologi a ajuns la concluzia ca persoanele care au o piele mai problematica, din cauza contactului repetat cu ecranul murdar, plin de sebum, de reziduuri de machiaj si de germeni, ar putea suferi din cauza eruptiilor cutanate si a punctelor negre pe obraji.

Pentru ca ne face cam « prostuti ». Un smartphone ne permite sa accesam in doar cateva secunde mii si mii de informatii utile deci un lucru ideal pentru a deveni mai destepti. Dar realitatea este alta. Lucrurile stau chiar pe dos. Din cauza informatiilor si imaginilor pe care le primim in mod constant datorita telefoanelor mobile, creierul devine mult mai lenes si nu mai are idei geniale, originale sau creative.

Pentru a nu deveni dependenti. In epoca in care traim, hiper-conectata, telefoanele sunt parte integranta din viata noastra. Intr-atat incat a aparut o noua patologie. Este vorba despre nomofobia, adica dependenta de telefonul mobil, mai precis, teama sau chiar panica de a nu sta departe de telefonul mobil pentru foarte mult timp.

Penttu a dormi mai bine. Faci parte din categoria persoanelor care dorm in apropiere de telefon, pe noptiera sau chiar sub perna? Vrei sa verifici mesajele, e-mailurile sau Facebook-ul sau Instagramul inainte de a dormi? Nu este o idee prea buna. Din cauza luminii albastre, telefoanele mobile nu sunt cele mai bune aliate ale unui somn odihnitor. Nu lasa organismul sa produca melatonina, faimosul hormon al somnului. Deci cel mai bine ar fi sa il lasi in afara dormitorului atunci cand vrei sa te odihnesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *