Cum să eviți supraîncălzirea smartphone-ului tău

Toate smartphone-urile se incalzesc la un moment dat insa acest lucru nu este cauzat in mod obligatoriu de hardware. Exista o multitudine de factori care duc la supraincalzirea acestuia dar exista unii pe care ii putem influenta pentru a limita temperatura aparatului.

Se intampla din cand in cand ca smartphone-ul tau Android sa se supraincalzeasca, o problema a carei cauze pot fi multiple. Daca este din cauza hardware-ului atunci nu sunt prea multe lucruri de facut. Insa circumstantele pot fi in egala masura exterioare. O aplicatie mult prea gurmanda, vara si canicula care necesita punerea smartphone-ului la adapost sau folosirea excesiva a anumitor functionalitati. Identificand cauza uneori putem rezolva problema.

Recunoaste semnele de supraincalzire. In general, atunci cand un smartphone incepe sa se incalzeasca, sa atinga o temperatura mult prea ridicata, ajungem sa anticipam supraincalzirea. Semne antepremergatoare precum aparitia unor lag-uri, o lipsa de fluiditate globala si uneori aparitia unor mesaje de eroare. Unele sarcini mult prea intensive pentru a fi efectuate in special inregistrarea 4K nu se mai pot efectua mai ales in cazul anumitor modele.

Daca, spre exemplu esti pe cale sa joci un joc mult prea gurmand sau sa efectuezi o sarcina mult prea intensiva in durata vei constata faptul ca aparatul incepe sa fie din ce in ce mai incet, sa se miste mai greu si ca nivelul bateriei scade ametitor. In acest caz, lasa-l sa se odihneasca timp de cateva minute.

Verifica temperatura bateriei. Atunci cand un smartphone are tendinta sa se supraincalzeasca, uneori este din cauza bateriei. Mai ales daca telefonul nu este unul nou. Smartphone-urile cu baterie amovibila aproape ca nu mai exista in ziua de azi si daca ti se strica bateria cel mai bine este sa iti cumperi altul, nu vei mai gasi o baterie de inlocuit. Pentru a verifica temperatura bateriei este de ajuns sa intri in aplicatia telefonului si sa tastezi codul secret *#*#4636#*#*. Vei vedea ca vor aparea diferite informatii despre baterie, in special despre temperatura sa. Daca codul nu functioneaza pe aparatul tau, incearca *#0228#.

In mod normal, temperatura unui smartphone ar trebui sa fie in jur de 30 de grade. Ar putea urca atunci cand aparatul este mai solicitat, mai ales de jocurile 3D insa mare grija daca depaseste 40 de grade. In majoritatea din cazuri acest lucru inseamna ca trebuie sa intervii.

Daca problema vine de la incarcator ?
De altfel, daca telefonul tau are tendinta sa se supraincalzeasca in timpul incarcarii ar trebui sa te gandesti sa verifici starea incarcatorului tau sau a cablului de incarcare. Este vorba despre cablul original? Daca observi o supraincalzire in timpul incarcarii si stii ca nu bateria este cauza atunci poate ar trebui sa te gandesti sa schimbi incarcatorul.

Un procesor prea solicitat
Daca problema supraincalzirii nu este legata de baterie atunci acest lucru poate fi cauzat de catre o aplicatie care solicita prea tare procesorul precum jocurile 3D. Daca este cazul, iti vei da seama ca smartphone-ul devine din ce in ce mai lent. Daca ai obiceiul sa te joci foarte mult, incalzirea va fi inevitabila si in acest caz, singura solutie de a evita deteriorirarea bateriei este sa eviti sa te joci in timp ce telefonul este la incarcat.

Un comentariu la „Cum să eviți supraîncălzirea smartphone-ului tău

  1. Povestea e splendidă. Îi compătimesc pe cei care n-au priceput o iotă din filmul ăsta free movies online iar cei care blamează nu fac decât să confirme valoarea filmului, altfel nu i-ar deranja, nu-i așa? Cei care aveți mintea liberă, luați cu încredere filmul, merită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *