Cea mai mare curiozitate a vieții mele

Încă de mic copil am fost un mare curios, uneori pot spune că deveneam o pacoste pentru oamenii din jurul meu pentru că puneam extrem de multe întrebări. Eram oarecum rușinos, nu vorbeam dacă nu am ceva de spus însă când aveam ocazia întrebam orice-mi trecea prin minte. Îmi aduc aminte că la un moment dat eram cel mai stresant copil din clasă (la grădiniță zic) fiindcă mereu le punteam educatoarelor întrebări care mai de care.

Problemele au început să apară când am mai crescut și rămâsesem la același nivel de curiozitate deci întrebarile deveneau tot mai complicate iar oamenii din jurul meu nu prea mai aveau ce să-mi răspundă. Printre multele curiozități pe care le-am avut, le am și probabil o să le am multă vreme, cea mai mare este aceea legată de ce o să se întâmple cu noi, oamenii, după ce o să plecăm din această lume implicit o să murim.

Tot pe nișa asta mai mă întreb des oare de ce oamenilor le e frică de moarte, ținând cont că diverse statistici ne-au arătat faptul că printre cele mai mari frici ale oamenilor este chiar frica de ceea ce o să pățească după ce mor. Pentru mine personal asta nu reprezintă nici 1% o frică ci o curiozitate pe care o să o aflu la un moment dat însă prefer să nu plănuiesc asta căci nici nu viața de pe pământ nu mi-e rușine. :))

În încheiere vă recomand să fi-ți cât mai curioși chiar dacă, în unele situații, aparent veți avea impresia că aveți doar de pierdut ținând cont că s-ar putea să enervați la culme unele persoane, vă pot spune că merită din plin fiindcă odată cu vârsta aceste curiozități se vor transforma într-un mare bagaj de cunoștințe și înțelegeri cu ajutorul cărora vă veți dezvolta atât pe plan material cât și spiritual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *