Beneficiile nebănuite ale bananei

Banana este un fruct foarte nutritiv si plin de virtuti, cel mai adesea nebanuite, celebru mai ales pentru nivelul sau de potasiu. Dar mai are o multime de alte virtuti care pot sa faca din acest fruct un aliat pentru viata de zi cu zi.

Nervozitate, stres, greturi de la mahmureala, anemie, depresie, arsuri la stomac, ulcer… cum ar fi daca un singur fruct ar putea sa trateze toate astea? Foarte gurmanda si foarte practica, banana este al doilea fruct consumat dupa mere.

Un aliment foarte hranitor.

Banana este un fruct foarte hranitor. Acest aliment foarte consistent, este cea mai buna sursa de zaharuri naturale. Sucroza, glucoza, amidon si fructoza. Si totusi, daca vei consuma banane vei reusi sa iti reglezi glicemia, un lucru ideal pentru cei care sufera de diabet de tip 2 sau pentru cele care au foarte multe kilograme in plus.

Banana are un indice glicemic de 50. iar fibrele pe care le contine reduc viteza de asimilare a glucidelor.

De altfel, banana este foarte bogata in proteine si aduce in jur de 100 de calorii, un lucru care poate explica de ce jucatorii de tenis o consuma in timpul meciurilor,

In anumite tari unde este mai cald, acest fruct se foloseste pentru racorire. Este totusi vorba despre bananele Cavendish, banane acidulate, destul de diferite fata de cele pe care le intalnim in tarile occidentale.

Beneficiile potasiului. Banana este foarte bogata in potasiu- pana la 360 de mg pe fruct. Este vorba despre un mineral indispensabil pentru organism. Acesta intervine la multe niveluri. Este cel care va oxigena corect creierul, care va favoriza concentrarea si care te ajuta in caz de stres.

In acelasi timp, banana este o excelenta sursa de fier deci foarte interesanta pentru a preveni anemiile. Contine si vitamina B6, o vitamina esentiala pentru ca o multime de enzime sa poata actiona.

Banana este un fruct bogat in antioxidanti. Banana este foarte bogata in antioxidanti deci foarte utila pentru a preveni anumite tipuri de cancer. In plus, reducand actiunea radicalilor liberi, nu lasa sa se formeze colesterolul rau care poate pariticipa si la aparitia patologiilor cardiovasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *